Wat zijn de kosten van een crematie?

De kosten van een crematie zijn afhankelijk van de wensen van de overledene en/of nabestaanden. Vanzelfsprekend zullen de kosten van een crematie stijgen wanneer u meer wensen heeft over de invulling van de crematiedienst. Zo zullen de kosten bijvoorbeeld oplopen wanneer u kiest voor een exclusieve kist, een kistbedekkend bloemstuk, of livemuziek tijdens de crematiedienst. Kiest u voor een eenvoudige invulling, dan zullen de kosten als vanzelfsprekend lager blijven. Kort gezegd: u hebt het zelf in de hand. Over het algemeen kunt u er wel vanuit gaan dat een crematie goedkoper is dan een begrafenis: de kosten van de daadwerkelijke crematie is ongeveer een derde van de prijs van een begrafenis (afhankelijk van de plek van begraven).

Kosten van een crematie

Een crematie staat meestal niet op zich: het gehele traject naar de crematie toe bestaat uit een aantal diensten: denk hierbij aan de taken van de uitvaartverzorger, de kist of het vervoer van de overledene. De kosten van een crematie variëren tussen de €500,- en €750,-. Dit is afhankelijk van waar de overledene zal worden gecremeerd: ieder crematorium hanteert een andere prijs. De bijkomende kosten zijn afhankelijk van de wensen van de overledene of van de nabestaanden. Over het algemeen geldt: hoe uitgebreider de invulling van het afscheid, hoe hoger de kosten zullen zijn. Kiest u voor een exclusieve uitvaartkist? Of voor een uitgebreide koffietafel? Dan zullen de kosten hoger zijn dan wanneer u kiest voor de meest eenvoudige uitvaartkist en voor een samenzijn na afloop met alleen koffie en thee.

Uitbreidingen

Door de gewenste uitbreidingen kunnen de kosten van een crematie hoger worden. Dit wordt echter allemaal met u besproken. Zo behoudt u een transparant overzicht van de kosten. Onze uitvaartverzorger kan aan de hand van uw budget en wensen een geschikte oplossing bedenken om zo een persoonlijke uitvaart te realiseren. Een waardig afscheid kan zodoende worden opgebouwd uit verschillende elementen die stuk voor stuk zullen bijdragen aan de persoonlijkheid van de dienst. Bovendien zullen de kosten van de crematie vooraf in kaart worden gebracht middels een duidelijke kostenopgave, waardoor u niet voor verrassingen komt te staan.

Condoleance register tekenen Direct een uitvaart regelen?

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u een uitvaart regelen? Bel naar dan naar:
0495 53 33 22 of vul het contactformulier in. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Naam..
Email..
Bericht..
plaats uw condoleance
24 uur per dag bereikbaar 0495 533322
Copyright 2018 - van Deursen uitvaartzorg | Sitemap | Gastenboek | Links |